Menu

Vrijwilligers vinden

Bent u op zoek naar vrijwilligers die zich voor uw organisatie willen inzetten? VWC Arnhem helpt u!

U kunt een vacature plaatsen in onze vacaturebank. Deze wordt veel bekeken en er reageren dagelijks potentiële vrijwilligers op de vacatures. Voor het invoeren van een vacature hebt u een inlogcode nodig. Deze ontvangt u bij uw registratie. Vervolgens voert u de vacature in. Beschrijf de vacature zo wervend mogelijk, spreek mensen aan op hun vaardigheden en probeer meteen in de eerste zin al de interesse van een vrijwilliger te wekken. Omschrijf wat het werken bij uw organisatie zo aantrekkelijk maakt. Komt u er niet uit? We helpen u graag!

Hoe gaat het verder?
De vacature komt online te staan na goedkeuring door medewerkers van VWC Arnhem. Als er nog vragen zijn, nemen we contact met u op. Belangstellenden kunnen meteen op uw vacature reageren via onze website, of via de vermelde contactgegevens. Als er gereageerd wordt via onze website (webformulier), dan krijgt u daarvan een afschrift via e-mail. Het is de bedoeling dat u zelf contact opneemt met de vrijwilliger en hem of haar uitnodigt voor een kennismakingsgesprek. Lukt dat niet op korte termijn, laat de vrijwilliger dan in ieder geval weten dat u zijn formulier hebt ontvangen en later contact opneemt.

Een nieuw aangemelde vacature blijft zes maanden zichtbaar op onze website. Veertien dagen voor de verloopdatum ontvangt u een bericht met de vraag of de vacature verlengd dient te worden. Reageert u niet dan verdwijnt de vacature automatisch van de website. De vacature kan steeds met drie maanden verlengd worden. Zo proberen we een zo actueel mogelijk bestand te houden. Is een vacature tussentijds vervuld, verwijder hem dan van de site met behulp van uw inloggegevens. Lukt het niet uw vacature te vervullen? Neem dan eens contact met ons op zodat we kunnen bekijken wat de oorzaak daarvan is en wat we er eventueel aan kunnen doen.

Extra aandacht
Uw vacature kostenloos onder de aandacht brengen in de rubriek 'Vrijwilligersvacature van de week' van de Arnhemse Koerier? Neem hiervoor contact op met Hanneke Schweitzer (). N.B. We gebruiken hiervoor delen van de tekst die u hebt ingevoerd in de vacaturebank. De online Arnhemse Koerier plaatst alleen artikelen waar een foto is bijgevoegd. Stuurt u een liggende foto van een vrijwilliger(sgroep), de locatie of het vrijwilligerswerk mee?

Vrijwilligers en UWV

Voor het werken met vrijwilligers met een uitkering via het UWV gelden bepaalde regels. In samenspraak met vrijwilligerscentrales en het UWV is er een lijst opgesteld met 10 tips.

Handige links:
Adviesbureau en kenniscentrum voor de sociale sector in Gelderland, Spectrum partner met Elan
Landelijk kenniscentrum voor vrijwilligerswerk, Movisie 
Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk, NOV
Professioneel advies door vrijwilligers, Sesamacademie