Menu

Aan de Slag

Vrijwilligerswerk door bewoners van Asielzoekerscentrum Elderhoeve in Arnhem

Aan de Slag draait inmiddels al twee jaar in Arnhem en in 2019 gaan we verder met deze succesvolle aanpak. 

Wekelijks gaan bewoners uit AZC Elderhoeve aan de slag bij Arnhemse vrijwilligersklussen.

Bewoners van Asielzoekerscentrum Elderhoeve krijgen zo de kans actief bezig te zijn, een zinvolle bijdrage te leveren, de Nederlandse taal te leren, Nederland te ontdekken en daarmee aan hun toekomst te werken.

Maatschappelijke organisaties krijgen gemotiveerde vrijwilligers, breiden mogelijk hun vrijwilligersbestand uit en bieden Nederlanders en nieuwkomers de kans om elkaar op een plezierige manier te ontmoeten en te leren kennen.

Vrijwilligerscentrales krijgen meer diversiteit in hun vrijwilligersbestand en kunnen een groter aantal vrijwilligers bieden aan hun lokale partners.

Gemeenten bieden nieuwkomers de mogelijkheid om te participeren in de samenleving, geven concreet invulling aan meedoen voor iedereen, laten hun inwoners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen en bevorderen zo de leefbaarheid in hun wijken.

Verschillende lokale partijen werken met elkaar samen: bewoners AZC, medewerkers AZC, de vrijwilligerscentrale, maatschappelijke organisaties en gemeenteambtenaren. 

 

Heb je een klus of wil je meerr informatie dan kun je contact opnemen met:

Imke van Ophuizen-
Sanne van der Werff -

Ook is Aan de Slag Arnhem te volgen op Facebook