Menu

#Meedoen/Samen aan de slag

#meedoen (voorheen Aan de Slag) is sinds 2017 actief in Arnhem! De succesvolle landelijke methodiek is destijds ontwikkeld door Pharos. Naast de locatie AZC Elderhoeve (rand Elden/Elderveld) zijn we ook al ruim een 1,5 jaar actief op de POL (Proces Opvang Locatie) Arnhem-Zuid aan de Groningensingel. De focus ligt het doen van vrijwilligerswerk ook op het gebied van sport, taal, activiteiten én vrijwilligerswerk op maat.

Wekelijks sluiten bewoners uit de asielzoekerscentra aan bij Arnhemse vrijwilligersklussen

Bewoners van de AZC's krijgen zo de kans actief bezig te zijn, een zinvolle bijdrage te leveren, de Nederlandse taal te leren, Nederland te ontdekken en daarmee aan hun toekomst te werken.

Maatschappelijke organisaties krijgen gemotiveerde vrijwilligers, breiden mogelijk hun vrijwilligersbestand uit en bieden Nederlanders en nieuwkomers de kans om elkaar op een plezierige manier te ontmoeten en te leren kennen.

Gemeenten bieden nieuwkomers de mogelijkheid om te participeren in de samenleving, geven concreet invulling aan meedoen voor iedereen (inclusie) zodat inwoners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen en bevorderen zo de leefbaarheid in hun wijken.

Verschillende lokale partijen werken met elkaar samen: bewoners AZC en POL, medewerkers COA, Vrijwilligerscentrale Arnhem, maatschappelijke organisaties en gemeente Arnhem.  

Ben je benieuwd wat voor vrijwilligersklussen er allemaal worden gedaan?
Neem dan eens een kijkje op onze Facebookpagina.

Heb je een klus of wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen met:
Naomi Bakker 
aandeslag@vrijwilligerscentralearnhem.nl
06 22 49 74 58