Menu

#MEEDOEN

#Meedoen (voorheen Aan de Slag) is en succesvolle landelijke methodiek (Pharos) op asielzoekerscentra (azc).

In 2017 zijn we gestart op AZC Elderhoeve (Elden/Elderveld) en in 2020 op de POL (Proces Opvang Locatie) Arnhem-Zuid aan de Groningensingel. Begin 2023 zijn we ook op "de boot" aan de Rijnkade aanwezig.

De focus ligt op het doen van vrijwilligerswerk maar ook op het gebied van sport, taal, activiteiten én vrijwilligerswerk op maat.

Wekelijks sluiten bewoners uit de azc's aan bij Arnhemse vrijwilligersklussen

Bewoners van de azc's krijgen zo de kans actief bezig te zijn, een zinvolle bijdrage te leveren, de Nederlandse taal te leren, Nederland te ontdekken en daarmee aan hun toekomst te werken.

Maatschappelijke organisaties krijgen gemotiveerde vrijwilligers, breiden mogelijk hun vrijwilligersbestand uit en bieden Nederlanders en nieuwkomers de kans om elkaar op een plezierige manier te ontmoeten en te leren kennen.

Gemeenten bieden nieuwkomers de mogelijkheid om te participeren in de samenleving, geven concreet invulling aan meedoen voor iedereen (inclusie) zodat inwoners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen en bevorderen zo de leefbaarheid in hun wijken.

Verschillende lokale partijen werken met elkaar samen: azc-bewoners, medewerkers van COA, Vrijwilligerscentrale Arnhem, maatschappelijke organisaties en gemeente Arnhem.

Ben je benieuwd wat voor vrijwilligersklussen er allemaal worden gedaan?
Neem dan eens een kijkje op onze Facebook of Instagram.

Heb je een klus of wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen met:

Naomi Saeidi
AZC Elderhoeve & POL Arnhem-Zuid (Groningensingel)
06 22 49 74 58

Sanne van der Werff
Locatie boot aan de Rijnkade 
06 21 13 15 87

‚Äčof mail naar: aandeslag@vrijwilligerscentralearnhem.nl