Menu

#Meedoen/Samen aan de slag

***COVID-19 heeft uiteraard ook impact op #Meedoen. We focussen ons momenteel zoveel mogelijk op vrijwilligerswerk buiten en hanteren de RIVM-maatregelen***

Aan de Slag heet inmiddels #Meedoen en bestaat in Arnhem als sinds 2017 en ook in 2021 gaan we verder. Deze succesvolle landelijke methodiek is destijds ontwikkeld door Pharos. Naast de locatie AZC Elderhoeve (rand Elden/Elderveld) zijn we ook actief sinds november 2020 op de POL (Proces Opvang Locatie) Arnhem-Zuid aan de Groningensingel. Aan de Slag kan door een subsidie vanuit het Asiel, Migratie en Integratiefonds (AMIF) doorontwikkelen onder de naam #Meedoen. De focus komt naast het doen van vrijwilligerswerk ook te liggen op het gebied van sport, taal, activiteiten én vrijwilligerswerk op maat.

Wekelijks sluiten bewoners uit de asielzoekerscentra aan bij Arnhemse vrijwilligersklussen

Bewoners van de AZC's krijgen zo de kans actief bezig te zijn, een zinvolle bijdrage te leveren, de Nederlandse taal te leren, Nederland te ontdekken en daarmee aan hun toekomst te werken.

Maatschappelijke organisaties krijgen gemotiveerde vrijwilligers, breiden mogelijk hun vrijwilligersbestand uit en bieden Nederlanders en nieuwkomers de kans om elkaar op een plezierige manier te ontmoeten en te leren kennen.

Gemeenten bieden nieuwkomers de mogelijkheid om te participeren in de samenleving, geven concreet invulling aan meedoen voor iedereen (inclusie) zodat inwoners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen en bevorderen zo de leefbaarheid in hun wijken.

Verschillende lokale partijen werken met elkaar samen: bewoners AZC en POL, medewerkers COA, Vrijwilligerscentrale Arnhem, maatschappelijke organisaties en gemeente Arnhem.  

Ben je benieuwd wat voor vrijwilligersklussen er allemaal worden gedaan? Neem dan eens een kijkje op onze Facebookpagina.

Heb je een klus of wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen met:
Naomi Bakker (projectmedewerker #Meedoen)
aandeslag@vrijwilligerscentralearnhem.nl / +31 6 22 49 74 58
Coördinatie: Imke van Ophuizen, Sanne van der Werff en Naomi Bakker