Menu

Individuele hulp

Waar VWC Arnhem zich voornamelijk richt op vragen vanuit organisaties, is er ook een aantal organisaties dat zich juist richt op individuele hulp aan burgers.

We krijgen regelmatig individuele hulpverzoeken of vragen van mensen die (incidenteel) iets voor een ander willen betekenen. Vrijwilligerscentrale Arnhem bemiddelt niet bij dit soort vragen. Een aantal organisaties in Arnhem doet dat wel. Het gaat dan om bijvoorbeeld burenhulp; kleine klusjes die de ene 'buur' voor de andere 'buur' doet.

Op de website NL voor elkaar, een landelijlk initiatief waar je op stadsniveau kan zoeken en reageren, wordt vraag en aanbod digitaal geregeld tussen de hulpvrager en hulpgever onderling. Zo werkt het ook bij. MVT Arnhem coördineert de particuliere hulpvragen die binnenkomen en zet ze uit bij aangesloten organisaties. Stichting Present werkt met groepen die zich willen inzetten, maar u kunt zich ook individueel inschrijven. 

Vindt u het leuk om in de vrijwillige thuishulp aan de slag te gaan? Als zinvolle tijdsbesteding of gewoon omdat u graag een ander helpt?

 

 

Zinvol vrijwilligerswerk samen met collega's, je gezin of vrienden? Ervaar hoe een paar uur van je tijd een groot verschil kan maken in het leven van een ander.