Menu

Korte Klussen Kalender

Naast de vacaturebank kan je vanaf nu ook een korte klus aanmelden op de Korte Klussen Kalender. Als we een ding hebben geleerd van de coronacrisis is het wel dat mensen graag iets voor een ander willen doen maar zich niet altijd voor langere tijd willen verbinden aan een organisatie. De Korte Klussen Kalender speelt hierop in. Enerzijds door ook deze doelgroep de gelegenheid te geven om iets te doen, anderzijds omdat het een laagdrempelige manier kan zijn om kennis te maken met vrijwilligerswerk en te ontdekken hoe leuk dat kan zijn! Als vrijwilligerscoördinator kun je bovendien op deze manier korte klussen aanbieden die misschien anders blijven liggen en een heel nieuwe doelgroep laten kennismaken met je organisatie.

Wat verstaan we onder een korte klus?

Korte klussen zijn klussen die gemakkelijk eenmalig of vaker met hulp van nieuwe vrijwilliger(s) ingevuld kunnen worden. Je kan hierbij denken aan een paar extra handen tijdens de bingo of een andere activiteitenmiddag, eenmalige klussen als een clubhuis schilderen, een flyeractie maar ook een reguliere activiteit waar je wat extra hulp bij zou kunnen gebruiken. Bij de vacature kan de vrijwilliger zien hoeveel mensen er al ingeschreven hebben en hoeveel er nog nodig zijn. Zo stimuleer je ook dat mensen met een vriend, collega of familielid mee komen helpen of dat iemand denkt “nog 1 gezocht, dan maak ik dit tijdelijke team compleet.” Kernwaarden voor de klus zijn flexibel, laagdrempelig, samenwerken met vaste en nieuwe (vrijwillige) medewerkers en een leuke tijd hebben samen. Zorg dat je vacaturetekst aansprekend is zodat mensen kunnen zien hoe leuk het kan zijn om dit met anderen op te pakken.

Hoe maak je een korte klus aan?

Log in met de inloggegevens die je normaal gesproken ook gebruikt. Ga naar mijn vacatures.   
Onder je reguliere vacatures zie je nu ook een knop Korte Klussen > Nieuwe Korte klus.
Daar kan je een korte klus aanmaken door alle velden in te vullen en vervolgens op opslaan te klikken. De korte klus komt net als anders in de wachtkamer bij ons en wordt na goedkeuring geplaatst. Je kan er zelf voor kiezen om de korte klus terug te laten keren op de kalender (dupliceer de vacature met een neiuwe datum nadat je 'm volledig hebt ingevuld) of je kan de klus eenmalig aanbieden.

Wat verwachten we van jou als organisatie?

  • Na een reactie op je korte klus neem je z.s.m. contact op met de vrijwilliger om concrete afspraken te maken (wanneer, hoe laat, waar melden, wie is contactpersoon, telefoonnummer contactpersoon).
  • De korte klusvrijwilliger is aanvullend en niet verantwoordelijk voor het al of niet doorgaan van de activiteit en er is altijd een aanspreekpunt voor de vrijwilliger aanwezig.
  • Zorg dat je vacaturetekst aansprekend is zodat mensen kunnen zien hoe leuk het kan zijn om dit met anderen op te pakken
  • Er wordt gewerkt zonder VOG. In verband met de veiligheid bied je geen klus aan waar 1 op 1 gewerkt wordt. Het gaat altijd om een activiteit met meerdere mensen.

De Korte Klussen Kalender komt in de plaats van de Talentenbank, deze vind je dus niet meer terug in je overzicht als je bent ingelogd op onze website. De ingeschreven vrijwilligers brengen we ook op de hoogte en verwijderen hun gegevens. We verwachten dat er d.m.v. de korte klussen kalender volop gebruik zal worden gemaakt van aanwezig talent!

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten! We helpen je graag verder.