Menu

Aan de slag

Als u een leuke vrijwilligersbaan hebt gezien in onze vacaturebank, dan kunt u via de knop ‘Reageer op deze vacature’ meteen een reactie sturen naar de desbetreffende organisatie. De organisatie zal dan contact met u opnemen om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. 
Als u na een gesprek met één van de medewerkers van VWC Arnhem informatie hebt meegenomen over een organisatie, kunt u zelf bellen voor een afspraak.

Kennismaking
Tijdens het kennismakingsgesprek met de organisatie bekijkt u of u met elkaar in zee wilt. Hierbij is het belangrijk dat het klikt, dat u zich prettig voelt bij een organisatie. Passen de sfeer en het werk bij u? Vraag wat uw taken precies worden en bespreek hoeveel tijd u eraan wilt besteden. Misschien kunt u afspreken dat u een keer meeloopt met een ervaren vrijwilliger om zo de sfeer te proeven.

Proefperiode
Of u het werk en de organisatie echt leuk vindt, kunt u uitvinden tijdens een proefperiode. Het mes snijdt aan twee kanten. Ú kunt ervaren of het vrijwilligerswerk is wat u ervan verwacht en de organisatie kan zien of u geschikt bent voor de taken die u uitvoert.

Overeenkomst
We raden u aan duidelijk af te spreken wat u gaat doen, op welke dagen, en door wie u begeleid wordt of waar u terecht kunt met vragen. Dit soort afspraken wordt meestal vastgelegd in een overeenkomst die u beide ondertekent. Het is niet verplicht maar voor beide partijen wel handig als gemaakte afspraken op papier staan.