Menu

E-learning

Hieronder vind je een aantal workshops via E-learning. Deze kun je dus zelfstandig thuis doen. Een klik op de link en je kunt meteen beginnen. (Mocht de link niet meer werken neem dan even contact met ons op). Veel plezier!

Test: ontdek jouw vrijwilligerswerk (NLvoorelkaar)

Wil je graag vrijwilligerswerk doen, maar je weet nog niet precies wat? Doe dan de test!

NLvoorelkaar heeft speciale vrijwilligerswerktesten ontwikkeld. Ontdek wat jij voor een vrijwilliger bent, wat jouw do-good talent is én wat voor vrijwilligerswerk hierbij past. 

https://www.nlvoorelkaar.nl/vrijwilligerswerk-test

 

Motivatie en gedragsverandering (Alliantie vrijwillige Schuldhulp)

In deze training van de Alliantie vrijwillige Schuldhulp leer je de motivatie van de hulpvrager te vergroten om de regie zelf (weer) te nemen en hem of haar te ondersteunen in het proces van gedragsverandering.

https://kennisbank.stichtingavs.nl/courses/motivatie/

 

Training Grenzen stellen (Humanitas)

Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken.

-Grenzen Stellen 

 

De kracht van een goed gesprek (Humanitas)

In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken.

-Versterkend gesprek

 

Omgaan met emoties (Humanitas)

Bij vrijwilligerswerk komen ook emoties kijken. Het is niet altijd even makkelijk om daar goed mee om te gaan. Hoe je emoties herkent en bespreekbaar maakt, staat centraal in deze training.

-Omgaan met emoties        

 

Rouwen in Coronatijd (Humanitas)

In deze online training leer je meer over de gevolgen van de Corona maatregelen op de periode rondom het overlijden, het rouwproces en wat jij voor iemand die rouwt kunt betekenen.

-Rouwen in tijden van Corona‚Äč

 

Eenzaamheid (Humanitas)

Wat kan ik betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt? In deze online training leer je meer over eenzaamheid, de gevolgen hiervan en wat je voor iemand kunt betekenen.

-Eenzaamheid

 

Ontdek je talenten (PEP den Haag)

Ieder mens heeft talenten. In deze E-learning ga je op zoek naar jouw talenten en kwaliteiten.

http://elearning.pepdenhaag.nl/ontdek-talenten/story_html5.html

 

           

Maatje worden van een nieuwkomer (PEP Den Haag)

Je bent maatje of wilt dat worden. Je hebt nog vragen zoals "Wat moet ik weten over het land van herkomst, de cultuur en gebruiken?"

"Hoe communiceer ik met iemand die de taal nog niet zo goed begrijpt?"

Wellicht heb je na het volgen van deze training handvatten gekregen om het contact met jouw maatje tot een succes te maken.

http://elearning.pepdenhaag.nl/maatje-worden-van-een-nieuwkomer/story_html5.html

Aan de slag als maatje (PEP Den Haag)

Als maatje ben je één-op één gekoppeld aan iemand die voor een bepaalde tijd een extra steuntje in de rug nodig heeft op een bepaald gebied. Wat je ook doet, persoonlijk contact staat voorop.

Tegelijkertijd kan het soms lastig zijn om te bepalen waar precies de grenzen liggen in dit contact.

Daarnaast is het van belang dat je een goede gesprekspartner bent.

http://elearning.pepdenhaag.nl/aan-de-slag-als-maatje/story_html5.html?lms=1

 

Netwerken versterken (Humanitas)

Soms heeft de hulpvrager buiten de bezoeken van een vrijwilliger weinig aanspraak en/of contact (meer) met anderen. Hoe ga je het gesprek aan over sociale contacten en de wensen die de hulpvrager hierbij heeft? Hoe kun je de hulpvrager ondersteunen om deze wensen in praktijk te brengen. Dat komt aan de orde in deze training.

https://www.humanitas.nl/elearning/netwerken-versterken/story_html5.html

 

Instructie Verantwoord alcohol schenken  (IVA)      

Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het IVA certificaat direct in je mailbox! Leer hoe jij verantwoord alcohol kunt schenken en start de cursus.

https://vrijwilligerswerkacademie.nl/

 

Goed penningmeesterschap (PEP Den Haag)

Uit de serie “Managen van een vrijwilligersorganisatie” van PEP Den Haag  bieden wij ”Goed penningmeesterschap” aan.

Informatie over de taken van een penningmeester; alles over het opstellen van een begroting en een jaarrekening. Je leert welke verzekeringen relevant zijn voor jouw organisatie. En welke verschillende belastingen je als organisatie te maken kunt krijgen en welke vrijstellingen mogelijk zijn.

https://pepdenhaag.nl/e-learning-goed-penningmeesterschap