Menu

Nieuws

Nieuwsbrief april 2024
 Lees hier de nieuwsbrief van april 2024.

 

 

 

 

 

Factsheet 2023, feiten en cijfers

Benieuwd naar wat Vrijwilligerscentrale Arnhem heeft gerealiseerd in 2023? Open dan hier ons factsheet.
Mocht je vragen of opmerkingen hebben, neem gerust .

 

 

 

Filmpje over Volare

Wil je meer weten over wat Volare voor jou of voor je organisatie kan betekenen? Kijk dan dit korte filmpje dat speciaal voor ons gemaakt is. Liever lezen wat Volare voor je kan doen? Lees dan hier verder. 

 

 

 

7 december dag van de vrijwilliger

Als er een moment is in het jaar om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten dan is het 7 december wel. Dit is namelijk: De Nationale dag van de vrijwilliger. Hoe kun je in jouw organisatie deze dag nog belangrijker maken dan Valentijnsdag, Vader- of Moederdag? Tips voor een groot en klein budget.

Vraag naar de ontwikkelbehoefte van je vrijwilliger en regel een leuke workshop op deze dag (hiervoor kun je het hele jaar terecht bij Volare).
Schrijf voor iedereen een origineel kaartje als bedankje, wat maakt diegene speciaal in jouw organisatie?
Een lekkere lunch of leuk spel om met de groep te doen
Regel een brassband, dat is nog eens een lekkere opzwepende muzikale verrassing
Regel met de lokale boekhandel dat alle vrijwilligers zelf een boek kunnen uitkiezen op jouw kosten
Haal kaartjes voor het lokale Arnhem Bedankt Gala op 9 december
Een fotoshoot ‘on the job’ zodat en jij en zij leuk beeldmateriaal hebben
Chocolade, bloemen, geurkaars echte klassiekers om iemand blij te maken.

Koffiebus in de wijk

In oktober stonden we met de koffiebus bij Winkelcentrum Kronenburg. We gingen met mensen in gesprek over het doen van vrijwilligerswerk. Mensen konden ook een stukje plaatcake en een kop koffie of thee krijgen. Een beetje uit de wind onder de partytent werd er volop gesproken over vrijwilligerswerk dat mensen hebben gedaan of wat zij doen of willen gaan doen.

Op 7 december, de dag van de vrijwilliger, gaan we weer op pad om mensen te bedanken voor hun inzet en om anderen te inspireren ook iets te gaan doen. Houd onze site en socials in de gaten voor de locatie.

 

Inspiratiesessie voor vrijwilligerscoördinatoren

Op dinsdag 31 oktober van 10 tot 12 staat er weer een halfjaarlijkse Inspiratiesessie voor vrijwilligerscoördinatoren op de agenda.

Deze keer komt Jaap van Drunen van Spectrum Elan ons bijpraten en inspireren over werken met jongeren. Veel organisaties zouden graag meer jongeren bij hun vrijwilligerswerk betrekken, maar waar vind je ze, hoe bereik je ze en wat heb je hen te bieden wat hen aanspreekt? Dit en meer zal worden besproken. Ook gaan jullie met elkaar in gesprek over dit thema.

Op de site van Spectrum zegt Jaap hier zelf over: “Ik maak mij sterk voor innovatief welzijnswerk. Partijen verbinden en successen etaleren. Op deze manier delen we kennis en streven we gezamenlijk naar een vooruitstrevend sociaal domein. Ik doe dit vanuit verbinding met een kritische houding en ik vind het belangrijk dat er naar alle partijen geluisterd wordt. Alleen samen kunnen we de uitdagende vraagstukken die er liggen aanpakken.”

Naast dit onderwerp is er vanzelfsprekend nog tijd om met elkaar te netwerken.

Aanmelden kan tot 24 oktober door een mail te sturen aan

Volare

Zaterdagochtend 30 september 2023 was onze jaarlijkse “Dag van de Waardering". Dé dag om Arnhemse vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

We hadden een aantal unieke en leuke workshops georganiseerd om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet voor de stad. Het werd een prachtige dag met veel blije gezichten onder de ruim 75 deelnemende vrijwilligers en trainers.

Met dank aan de trainers voor de leuke workshops:
Stichting Gilde stadswandeling Arnhem, René en Anne-Marie
De kracht van Kleur: Marianne van de Anker en Karin Karstens
Klein slagwerk: Joep Everts
Dansyoga: Madelon van Kempen
Creatief Keith Haring: Carla Rosink

Locatie Geniet in de Weerd voor de gastvrijheid, taartjes en drankjes!