Menu

Vrijwilliger van de maand

Door de rubriek 'Vrijwilliger van de maand' krijgen we een inkijkje in de diversiteit van het Arnhemse vrijwilligerswerk.

Wil je ook 'Vrijwilliger van de maand' worden? Beantwoord de vragen via het Google forms formulier en voeg een (liefst staande) foto toe van jou op je vrijwilligersplek. 

Bedankt!
Naam Reinier van Werkhoven

Leeftijd 76

Waar doe je nu vrijwilligerswerk en hoe lang? Ik ben Taalmaatje in Arnhem en doe dat nu een klein jaar

Wat is de website van je organisatie? Rijnstad.nl

Waar krijg je energie van? Wat brengt het jou? Ik begeleid en ondersteun allochtonen in het leren van de Nederlandse taal en neem dan en passant de Nederlandse Cultuur en kunst mee. Een “taalles” is voor mij ook een een “inburgerings” les. En mijn energie krijg ik van super enthousiaste cursisten

Wat brengt het de ander? De cursist is altijd super gemotiveerd… die maar al te graag “progressie” wil maken. Als dat lukt zie je ze “gelukkiger” worden.

Waarom zou jij vrijwilligerswerk aanraden aan iemand anders? Ik krijg (en als vrijwilliger krijg je) zooooveel inzicht en informatie over mensen die je “normaal” niet zo snel leert kennen of tegen komt. Het verrijkt je blik, je kennis, je mening, verandert je vooroordeel in een oordeel … krijgt inzicht en gevoel in andere culturen ….ziet mensen lijden en ook weer opkrabbelen ….. Wie om mensen geeft wordt vrijwilliger ….!!!

Welk mooi moment tijdens je vrijwilligerswerk zou je met ons willen delen? Ik ga met mijn “cliënten” ook naar tentoonstellingen in Museum Arnhem. Samen kijken en praten over wat je ziet, voelt, denkt, vindt ….Het delen van die emoties is het mooiste van je werk.

Wat is je tip voor toekomstige vrijwilligers? Je hoeft geen super begaafdheid te hebben om vrijwilliger te zijn. De wil en durf te hebben om mensen echt te ontmoeten en de kans te willen geven zich aan jou voor te stellen en andersom, is al voldoende om een goede vrijwilliger te zijn.