Menu

Vijftig jaar Vrijwilligerscentrale Arnhem

Vrijwilligerscentrale Arnhem bestaat vijftig jaar. Vijftig jaar gesprekken over vrijwillige inzet, met vrijwilligers, organisaties en met netwerkpartners. Vijftig jaar innoverende producten ontwikkelen om nieuwe doelgroepen te ondersteunen of om op de actualiteit in te spelen. Dat mag gevierd worden!

Dit jaar organiseren we diverse activiteiten en bijeenkomsten. Op deze pagina vind je een overzicht, we blikken terug én vooruit.

19 juli 2022, taart voor SWOA


Dit jaar bestaat Vrijwilligerscentrale Arnhem 50 jaar.
En wie jarig is trakteert.
Dit keer waren we te gast bij de SWOA de Weldam in Presikhaaf tijdens de muziekbingo.
Daar stelden we (Imke van Ophuizen & Irene) Marjon van Baars van SWOA de volgende twee vragen:
1. Wat levert het werken met vrijwilligers jouw organisatie op?
2. Bij welke organisatie kunnen wij de volgende taart langsbrengen?
Marjon vertelt dat het werken met vrijwilligers de organisatie héél veel oplevert. Marjon omschrijft het werken met vrijwilligers als uitdagend en het geeft ook weer hoe nodig het is voor mensen om vrijwilligerswerk te kunnen te doen, het is een mooie invulling van de dag.
Bij SWOA staan de vrijwilligers gelijk aan de beroepskrachten, ze worden net zo ingewerkt als een professional. Ze krijgen jaargesprekken en veel aandacht!
Marjon vertelt dat ze het werken met vrijwilligers echt geweldig vindt!
De volgende taart mag naar Sportbedrijf Arnhem. En we spraken ook Linda (foto rechts). Zij werkt als vrijwillige gastvrouw bij De Weldam sinds 2017. Dat doet ze twee ochtenden per week. Linda vertelt dat ze de begeleiding vanuit de SWOA geweldig vindt! Ze heeft ook nog een hoogbejaard maatje waar ze 1 keer per week aan huis komt om samen te kaarten. Wil jij ook vrijwilliger worden bij SWOA?

Aankondiging: 8 augustus 2022, Stadswandeling
Na alle lockdowns en andere coronamaatregelen leek het ons tijd voor iets leuks voor taalmaatjes en hun anderstaligen, deelnemers van #Meedoen en koppels van VriendIn Arnhem. We denken dit te hebben gevonden in een stadswandeling met daaraan voorafgaand een presentatie over Arnhem. Zowel de stadswandeling als de presentatie wordt afgestemd op het ‘taalniveau’ van de anderstalige. Dit houdt in dat er eenvoudige zinnen worden gebruikt en alleen de aansprekende en herkenbare zaken worden besproken, zoals een deel van de geschiedenis van Arnhem, van bepaalde winkels en panden en natuurlijk het Duivelshuis (werkplek van burgemeester Marcouch!) en de Eusebius. Anne-Marie Speijers van Gilde Stadswandelingen zal onze gids zijn. Zij is een ervaren NT2 docent die met veel enthousiasme en passie mensen graag meer over Arnhem vertelt. 

21 juni 2022
We bedanken de vrijwilligers en organisaties

Vijftig jaar vrijwilligerswerk mee helpen organiseren kan Vrijwilligerscentrale Arnhem niet zonder haar partners en dan specifiek de organisaties én de vrijwilligers in Arnhem. Bij verschillende organisaties gaan we langs met taart voor de vrijwilligers en de mensen met en/of voor wie zij zich inzetten.

De eerste taart was voor de DrieGasthuizenGroep, die de allereerste online vrijwilligersvacature bij ons plaatste. De vrijwilligerscoördinator mag aangeven naar welke organisatie de volgende taart gaat. 

In het filmpje dat we gemaakt hebben komen ook vrijwilligers Gerrit en Nancy aan het woord. Zij vertellen waarom hun inzet zo waardevol is. Interesse in vrijwilligerswerk bij deze organisatie? 

 9 juni 2022 
 Bijeenkomst Krachtig besturen

Samen met de Arnhemse Uitdaging organiseerden we een bijeenkomst Krachtig Besturen onder leiding van Frank Hoes, voor ongeveer 30 Arnhemse bestuursleden.

Ideeënmakelaars Arnhem was erbij en doet graag verslag.
 ‘Vragenderwijs leren’, in de workshop Krachtig Besturen door Frank Hoes. Een initiatief van Vrijwilligerscentrale Arnhem en de Arnhemse Uitdaging.

Na de bijeenkomst zijn 3 pakketten van Frank Hoes verloot. De winnaars zijn de Protestantse Kerk, de West Arnhemse Muziekvereniging en de Speelstoet. 

 

31 mei 2022
Inspiratiesessie voor coördinatoren

Tijdens het eerste coördinatorenoverleg van dit jaar, met als nieuwe naam 'Inspiratiesessie voor coördinatoren', deelde het team van Vrijwilligerscentrale Arnhem petit fours uit aan de aanwezigen. Het werd een interactieve bijeenkomst met als thema Diversiteit & Inclusie.