Menu

Waarderingsdag vrijwilligers

Op 7 december organiseert vrijwilligerscentrale Arnhem een waarderingsdag met een groot aantal (gratis) workshops & activiteiten voor Arnhemse vrijwilligers. De dag start om 11.00 uur en wordt om 16.00 uur afgesloten door burgemeester Marcouch.

Locatie: Geniet in de Weerd, Weerdjesstraat 168, Arnhem

Tijd: 1e ronde van 11.00-12.15 uur; 2e ronde van 12.45-14.00 uur; 3e ronde van 14.30-15.45 uur

Voorwaarden/ spelregels
Inschrijven kan nog voor een paar workshops t/m 29 november. Je kunt je voor maximaal twee rondes inschrijven plus de lezing van Edward Sturing en vol is vol!
Op de dag zelf is er een last minute balie waar je kunt zien of er nog een plek is vrijgekomen voor een workshop.

Update dinsdag 5 november 12.00 uur: We zijn blijkbaar net zo populair als Claudia de Breij en Jochem Myjer: Zodra de inschrijving geopend is, zit men klaar om te boeken!

Wat een belangstelling voor deze manier van waardering, we zijn binnen 4 dagen bijna helemaal volgeboekt. Bedankt voor alle positieve reacties. Op de dag zelf kunt u nog een gokje komen wagen bij de Last minute balie, daar geven we net zoals bij het theater een kwartier voor aanvang de niet opgehaalde tickets vrij.

Updata woensdag 6 november: er is alleen nog plek voor de lezing van Edward Sturing en de Bootcamp

Direct inschrijven

Je kunt jezelf aanmelden via het inschrijfformulier

Beschrijving

Hieronder vind je de beschrijvingen van de workshops waar je je voor aan kunt melden. Let op! Een groot aantal workshops zit al vol en vind je ook niet meer op het inschrijfformulier.

RONDE 1

1. Kennismaken met Rots & water; Vol
Een workshop gericht op weerbaarheid, zelfvertrouwen en assertiviteit. Je proeft tijdens deze workshop waar je eigen ‘rots en water kwaliteiten’ liggen en hoe ze te gebruiken.  Sommige situaties lenen zich goed voor een 'rots-houding', voor andere situaties kan beter een 'water-houding' gekozen worden. D.m.v. oefeningen word je bewuster van 'rots-eigenschappen' en 'water-eigenschappen'. Let op: makkelijk zittende kleding en schoenen is tijdens deze workshop handig. Door Ilse Lensen van 11.00-12.15 uur;

2. Relax Body & Mind - Yin Vol
Het ontspannen van lichaam en geest, dat gaan we doen tijdens deze workshop van ongeveer 60 minuten. We ervaren hierbij de holistische denkwijze dat ons lichaam en geest één zijn. Ontspant het één, dan ontspant automatisch ook het ander.Door oefeningen uit de tai-chi, yoga en meditatie brengen we ons stresslevel omlaag, ontspannen de spieren en brengen we de geest tot rust​. We gaan bij deze workshop uit van de ‘Yin’-chi.​ Door Sancia Pennenkamp van 11.00-12.15 uur.

3. Help….. ik wil gezonder gaan leven! Vol
In deze workshop gaan we het hebben over een gezonde leefstijl. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in? Moet ik vijf keer per week naar de sportschool? Mag ik nooit meer een frietje eten? Eet ik teveel of juist te weinig? En hoe ga ik om met stress? Over al dit soort vragen gaan we het hebben. Daarnaast vertellen we iets over wat wij als leefstijlcoach kunnen bieden en voor wie onze trajecten geschikt zijn. We maken er een interactieve workshop van waarbij we samen met jullie aan de slag gaan. Door: Sportbedrijf Arnhem van 11.00-12.15 uur

4. Zangworkshop Zingen met je lijf Vol
Op een speelse en interactieve manier gaan we onze stem laten bewegen en ons lichaam laten klinken. Lekker zingen en bewegen! Tip: comfortabele kleding. Door Monica Coronado, zangdocente bij de Stadscompagnie van 11.00-12.15 uur.

5. Miniworkshop praktische filosofie Vol
Deze korte workshop is een introductie met de 'wijsbegeerte' filosofie. Wat betekent het? Waar is het ontstaan en wanneer kun je een gesprek filosofisch noemen? Een aantal klassiek filosofische vraagstukken wordt aangehaald en op één gaan we wat langer door: De Vrij Wil. Want bestaat de vrije wil volgens jou, of is het een illusie...? Door Mieke Hendrikse van 11.00-12.15 uur;

6. Kennismaken met Bootcamp Vol
Trek makkelijke kleding en schoenen aan en kom meedoen aan deze workshop "bootcamp". Fysieke inspanning geeft veel voldoening net zoals vrijwilligerswerk dat kan geven. Pak deze kans om mee te maken wat een intensieve work-out in de buitenlucht met je doet. Door Kevin Jansen van 11.00-12.15 uur.

7. Hoogbegaafd en nu? Vol
Een hoogbegaafde is een snelle en slimme denker die complexe zaken aankan. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Hij of zij schept plezier in creëren. In deze interactieve workshop gaan we dieper in op het fenomeen hoogbegaafdheid. Wat is het, hoe kom je erachter dat je dit bent en hoe leer je (en je omgeving) ermee leven? Door Robin Camijn van 11.00-12.15 uur

RONDE 2

8. Percussion Power Vol
Samen een ritme spelen geeft op een ontspannen manier een mooie verbinding. Om het ritme goed te laten klinken is het belang­rijk om je eigen ritme te spelen maar ook te blijven luisteren naar de ande­ren. Dan gaat het swingen! Stap voor stap wordt uitleg gegeven over de instrumenten, de ritmes en de basistechnieken. In de workshop wordt gebruik gemaakt van een traditioneel Afrikaans instrumentarium, bestaande uit djembé's (tamtams) en doundouns (bastrommels). Ervaar de power van percussie! Door Pieter Pennings van 12.45-14.00 uur; Zit vol!

9. Kerstkaarten maken, Creatief met puzzelstukjes Vol
Heb je zin om even creatief bezig te zijn? In deze workshop gaan we een kerstkaart maken met een afbeelding die wordt opgevuld met puzzelstukjes. Er is ook een mogelijkheid om een kaart te maken met een andere techniek. Nieuwsgierig? Kom dan gezellig meedoen! Door Willemien Slager en Monique Duppen van 12.45-14.00 uur. Zit vol!

10. Je bent zoals je bokst Vol
Boksen geeft heldere inzichten in je eigen wijze van contact aangaan. In deze workshop krijg je met behulp van de werkvorm boksen meer inzicht in je gedrag wanneer er spanning ontstaat in een contact. Dit doen we door met elkaar kleine ‘gevechtjes’ aan te gaan. We verkennen vier verschillende boks stijlen. Welke heeft jouw voorkeur? Let op: makkelijk zittende kleding en schoenen is tijdens deze workshop handig. Door Marike van Erp van 12.45-14.00 uur.

11. Hoe wordt het tv programma Klokhuis gemaakt? Vol
‘Er komt heel wat bij kijken voor die paar minuten televisie’. Dat zeggen mensen vaak als ik voor opnames bij ze langskom. Inmiddels werk ik al meer dan 20 jaar als regisseur bij de NTR, op dit moment bij Klokhuis en het programma De Buitendienst  Een programma maken doe ik met een heel team. Wil je weten hoe dat gaat? Ik kom er graag over vertellen. Door Inge Tol van 12.45-14.00 uur.

12. Intuïtief schilderen Vol
Schilderen zonder na te denken, in beeld brengen wat is, puur doen, ervaren wat uit je komt. Dit wordt een avontuur van 75 minuten met andere vrijwilligers.
Je hoeft niets te leren, te onthouden, te bereiken en toch is het een mooie informatiebron voor jezelf.  Leuk hè? Er is verf, er zijn kwasten en doeken. Als je wilt mag je het doek meenemen na afloop. Door Carla Rosink van 12.45-14.00 uur; 

13.Time management….. Kikkers eten! Vol
Ben je ook zo druk? Zit het bakje ‘te doen’ steeds te vol? Heb je geen tijd om al je voorgenomen taken op tijd af te handelen? Dan is deze workshop echt iets voor jou! We gaan aan de slag met praktische tips en tools die je helpen om efficiënter te worden en meer tijd vrij te maken. En niet schrikken! We gaan kikkers eten. Ook geschikt voor vegetariërs. Door  Peter van Deelen van 12.45-14.00 uur.

14. Zwaardvechten Vol
Een goede avonturenfilm kan natuurlijk niet zonder een goed zwaardgevecht. Wil je dolgraag leren zwaardvechten als een Viking of deelnemen aan het Romeinse legioen? Dan is dit je kans! In deze korte workshop leer je de basistechnieken kennen van het (film)zwaardvechten en leer je wat de verschillen zijn tussen de soorten legers. Door Mitchel Egbers van 12.45-14.00 uur.

RONDE 3

15. Dansen is geZONd!  Vol
Bewegen is goed, muziek speelt met je gevoel. Waan je even op een tropisch eiland en combineer bewegen met muziek, voilá, je danst! In mijn workshop ( de dans heet Bachata en de basis is voor íedereen dansbaar.) laat ik je genieten van dat alles, laagdrempelig, voor iedereen! Dans je met mij mee? Door Merle Brands van 14.30-15.45 uur.

16. Improviseren kun je leren! Vol
Zin om lekker te spelen? In de workshop ‘improviseren kun je leren’ ga je aan de slag met een aantal leuke en laagdrempelige oefeningen uit het improvisatietoneel. Een paar suggesties zijn vaak al genoeg om je een geweldige scene neer te laten zetten. Een relatie, een locatie of een emotie …  voor je het weet heb je samen met anderen iets bijzonders gecreëerd! Maak je niet druk om spelervaring of talent. Iedereen kan leren improviseren.  En er vooral heel veel plezier in hebben. Voel je welkom om je fantasie de vrije loop te laten! Door Brigitte Bloemenkamp van 14.30-15.45 uur.

17. Even op adem komen’,  een moment voor jezelf Vol
Even op adem komen tijdens of na een drukke dag, daar gaat deze workshop over. Bewust een korte pauze nemen, is vaak behulpzaam om te herstellen van spanning of drukte. In deze workshop bied ik je een aantal korte mindfulness en ontspanningsoefeningen aan die hierbij kunnen helpen. De oefeningen doen we staand of zittend op de stoel en iedereen kan meedoen. Nieuwsgierig hoe je jezelf in korte tijd kunt ontspannen en weer opladen? Door Loes Bos van 14.30-15.45 uur.

18. Visuele Communicatie Vol
Beeld is vaak zoveel krachtiger dan tekst.Na een korte uitleg over het hoe en waarom van visueel werken, gaan we direct aan de slag. Iedereen kan visueel communiceren. Kom het ervaren in deze korte introductie workshop. Door Heleen Woelders van 14.30-15.45 uur.

19. Wijnproeverij Vol
Wat maakt het verschil in wijn? Kom het ontdekken! Waarom je wel van Sauvignon blanc houdt en niet van Chardonnay? Of andersom. Je drinkt liever wit dan rood? Zou rood beter kunnen zijn voor je gezondheid dan wit? Vragen die in deze workshop aan de orde komen. Door Chris Alblas van 14.30-15.45 uur. 

20. Wat is een Pecha Kucha presentatie Vol
Pecha Kucha is een korte en krachtige vorm van presenteren afkomstig uit de wereld van architectuur in Tokio. Tijdens een Pecha Kucha presentatie doet de spreker zijn verhaal in 20 sheets die precies 20 seconden zijn te zien. Een presentatie duurt op die manier exact 6 minuten en 40 seconden. Dit strakke format dwingt de spreker om snel en visueel te communiceren. Pecha Kucha zorgt voor dynamiek en inspiratie Het vraagt wel om een gedegen voorbereiding, creativiteit en pakkende afbeeldingen. Deze presentatietechniek wordt steeds vaker ingezet vanwege het krachtige karakter en de enorme beknoptheid. Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor deze flitsende workshop. Door Stef Visser van 14.30-15.45 uur.

21. Lezing Edward Sturing van Vitesse: 'Van straat tot stadion!'
In deze presentatie vertelt Edward Sturing hoe een jongetje van de straat zijn droom om profvoetballer te worden weet te realiseren. Welke Arnhemmer kent hem niet? Edward Sturing: voetbaltrainer en voormalig voetballer. Hij speelde voor De Graafschap en Vitesse. Ook speelde hij voor het Nederlands elftal. Sturing won in 1990 de Nederlandse Gouden Schoen. Deze clubicoon van Vitesse zet zich op dit moment in voor de scouting en voetbalacademie van de Arnhemse club. Van 14.30-15.45 uur.

Inschrijven

Je kunt jezelf aanmelden via het inschrijfformulier