Menu

Praktisch schrijven voor vrijwilligers

Deze workshop is bedoeld voor vrijwilligers die compact, duidelijk en wervend voor het internet willen schrijven. We bekijken hoe mensen lezen op internet en wat dit voor de schrijver betekent. Wat wordt waar neergezet in het verhaal en waar moet een goed verhaal aan voldoen? Wie is de doelgroep en hoe weet je die met je verhaal te pakken?

Eerste avond We gaan aan de slag met schrijftips en -trics, schrijven voor online, bondig schrijven, teksten aan laten sluiten bij de doelgroep, soorten teksten, hoe en waar zet je welke tekst in.

Huiswerk De deelnemers werken na de eerste avond een eigen tekst, blog of artikel uit. Dit artikel sturen ze naar de trainer. Voor de tweede bijeenkomst krijgt iedere deelnemer twee teksten van een andere cursist te lezen met de vraag die tekst alvast door te lezen en van feedback te voorzien. Hiermee gaan we de tweede avond aan de slag. 

Resultaat Je hebt ervaren hoe het is om gericht voor online te schrijven. Vanuit een vaste opbouw en structuur ga je uiteindelijk schrijven met meer plezier in minder tijd. De gerichte feedback tijdens de tweede avond zorgt voor de persoonlijke verdieping.

Inschrijven

Inschrijven

Algemene informatie

Data en tijden

Dinsdag 17 en 31 januari 2023 van 19.30-21.30 uur

Plaats/accommodatie

Geniet In de Weerd, Weerdjesstraat 168, Arnhem

Trainer

Niek Arts