Menu

Workshop Filosofie, omgaan met verschillende meningen

In deze roerige tijd kan het soms lastig zijn om gesprekken over Covid19 wederkerig en vreedzaam te laten verlopen. Emoties over QR-codes, wel/niet vaccineren, lijken soms hoog op te lopen.

Hoe kun je omgaan met deze verschillende meningen, tijdens bijvoorbeeld familie/vrienden bezoeken? Kun jij zelf iets doen om die gesprekken niet uit te laten monden in een vecht-discussie? Om juist de verbinding te zoeken, in plaats van strijd?

Of: Hoe kun je de persoonlijke relatie boven de vecht-discussie stellen? Ook als je vermoedt dat familieleden of vrienden die insteek níet lijken te hebben?

De avond start vanuit een inspirerend, filosofisch oogpunt: o.a. Stoïcijnse levenskunst, Socratische dialoog, Descartes, Martha Nussbaum. Een aantal filosofen die hebben geschreven over dialogen en/of emoties worden benoemd en besproken.

In de geest van de filosofie staat, in het laatste gedeelte van de workshop, toepasbare psychologie centraal (o.a. Esther Perel). Deelnemers krijgen handvatten aangereikt waarmee we kort gaan oefenen.

Belangrijk: Tijdens deze workshop gaan we NIET in discussie over Covid19. We gaan in dialoog over hoe om te gaan met verschillende meningen. 

Inschrijven

Inschrijven

Algemene informatie

Data en tijden

Maandag 30 mei 2022 van 19.00-21.30 uur

Plaats/accomodatie

Geniet in de Weerd, Weerdjesstrat 168, Arnhem

Trainer

Mieke Hendrikse