Menu

Workshop EHBDD (inschrijving gesloten)

Wil je weten hoe je problemen met drank en drugs herkent en wat de risico’s zijn?

In deze praktische workshop Eerste Hulp Bij Drank- en Drugsgebruik krijg je achtergrondinformatie over diverse middelen en hun effect, en leer je welke problemen daarbij kunnen optreden. Ook oefen je de vaardigheden om goede hulpverlening te bieden wanneer het niet goed gaat met iemand die middelen heeft gebruikt.

Voorafgaand aan deze workshop volg je eerst een online module (e-learning). Hierin leer je welke verschillende middelen er in omloop zijn en wat hun effecten zijn.

De e-learning ontvang je nadat je definitief bent geplaatst voor de workshop. Bij een minimale score van 80% ontvang je een Bewijs van Deelname waarmee je toegang verkrijgt tot de workshop.

Tijdens de workshop gebruikt de instructeur een speciale middelenkoffer waarin verschillende soorten drank en drugs zitten. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de middelen en hun effecten. Ook ervaar je met behulp van speciale brillen wat het effect is van een bepaald middel, leer je om te gaan met iemand die onder invloed is en hulp nodig heeft.

Ben je als vrijwilliger werkzaam in bijvoorbeeld de (sport)kantine of horeca, evenementenbranche of hulpverlening en kom je in aanraking met mensen die mogelijk onder invloed zijn? Dan is EHBDD een aanrader!

Inschrijven

Inschrijven

Algemene informatie

Data en tijden

Woensdag 1 november 2023 van 19.00 tot 22.00 uur (plus 1 uur e-learning vooraf)

Plaats/accommodatie

Rode Kruisgebouw, Cattepoelseweg 263, Arnhem

Trainer

Rode Kruis

Extra informatie

Belangrijk: de e-learning moet afgerond zijn vóór het praktijkgedeelte, deze ontvang je als je definitief bent geplaatst voor de workshop.