Menu

Thema-avond Dementie

Een op de vijf mensen krijgt dementie. En hoe ouder, hoe groter de kans.

Dementie betekent ook dat iemand in de loop der tijd steeds meer ondersteuning en zorg nodig heeft van zijn familie, vrienden of buren, eventueel met professionele hulp.

Daarnaast is het een gegeven dat de Nederlandse bevolking steeds ouder wordt én dat mensen langer zelfstandig thuis wonen en hulp nodig hebben van hun mantelzorgers bij het deelnemen aan (wijk)activiteiten of bij de boodschappen.

Voor u als vrijwilliger betekent dit dat u iemand kunt ontmoeten die dementie heeft of dat u diens mantelzorger tegenkomt.

In deze themabijeenkomst komt het volgende aan bod:

1. Alzheimer Nederland, regio Arnhem geeft informatie over dementie: wat is dementie, hoe uit zich dat, hoe kunt u dementie herkennen in uw werk en in uw buurt?;

2. verhalen van mantelzorgers, directe naasten en van dementerenden zelf. Wat betekent het proces van dementie voor henzelf, voor hun relatie en hoe gaan zij hiermee om? Met een aantal korte filmpjes van Zorgbelang Gelderland vertellen mantelzorgers over hun dilemma's.

Daarna is er gelegenheid voor vragen, het uitwisselen van ervaringen en discussie over dementie en wat dit betekent voor uw vrijwilligerswerk.

Inschrijven

Inschrijven

Algemene informatie

Data en tijden

maandag 7 mei 2018 van 19.30-21.30 uur

Plaats/accomodatie

Geniet in de Weerd, Weerdjesstraat 168, Arnhem

Extra informatie

Presentaties en gespreksleiders

Marion de Ruiter, Alzheimer Nederland, regio Arnhem

Marion Reinartz, Zorgbelang Gelderland|Utrecht