Menu

Theatercollege 'Opgelost'

Werken en praten over oplossingen geeft energie, lang stilstaan bij problemen niet. Het principe van het oplossingsgericht werken ligt in de nadruk op het halfvolle glas; wat zit er al in, wat gaat al goed? En niet op dat wat ontbreekt: wat is het probleem, wat lukt er niet? Door de nadruk te leggen op het verlangen en je eigen kracht open je mogelijkheden voor de ander (en misschien ook wel jezelf). Dat en meer leer je in het theatercollege Opgelost!

Uit eigen ervaring

Centraal in het verhaal staat of het Jaap lukt om zijn sympathieke 93-jarige maatje te helpen met een prangend probleem.
Aan de hand van de ervaringen van vrijwilliger Jaap en het verhaal van zijn maatje Johan word je geïntroduceerd in de handzame vuistregels van oplossingsgericht werken. Ook maak je kennis met de twee beroemdste technieken van dit model: de Wondervraag en de Schaalvraag.

Jaap Vriend, trainer bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam, schrijver én speler van deze voorstelling, geeft op theatrale en soms hilarische wijze een frisse blik op oplossingsgericht werken en hoe je via de deze praktische en nuchtere methode als vrijwilliger een ander (en jezelf) kan helpen bij het bouwen aan oplossingen.

Inschrijven

Inschrijven

Algemene informatie

Data en tijden

Maandag 17 mei 2021 van 19.30-21.30 uur

Plaats/accomodatie

Online via Zoom

Trainer

Jaap Vriend (Vrijwilligersacademie Amsterdam)

Extra informatie

Hoe werkt het?
Voorafgaand aan het theatercollege ontvang je van de vrijwilligersacademie Amsterdam een uitnodiging met de link voor Zoom en een korte instructie.

We beginnen op tijd.
Dus zorg dat je uiterlijk 5 minuten voor aanvang van de training in Zoom aanwezig bent. Tussendoor houden we korte pauzes.

Camera en geluid aan.
Wij verwachten dat je met zowel beeld als geluid deelneemt aan de training. Dit is wel zo prettig voor de trainer en je medecursisten, maar ook een voorwaarde om goed deel nemen en dus voor de kwaliteit van de training.