Menu

Ontmoet jij graag nieuwe mensen en heb jij interesse in andere culturen?

Word vrijwillige vriendin!

VriendInArnhem, een nieuw project van Vrijwilligerscentrale Arnhem, verbindt nareizende nieuwkomers vrouwen met Nederlandssprekende vrijwilligsters in vriendinnenkoppels.

Samen wordt je 9 maanden actief in de Arnhemse samenleving. Als Nederlandssprekende vrijwilliger ga je op coachende wijze je nieuwkomers vriendin wegwijs maken, zodat zij een netwerk opbouwt , mee gaat doen aan activiteiten en uiteindelijk coach je haar richting vrijwilligerswerk of andere passende stappen.

Nareizende vrouwen in Arnhem
In 2017/2018 is er een grote toestroom van nieuwkomers (vluchtelingen) naar Nederland gekomen. Deze groep bestond voornamelijk uit nareizende vrouwen die voor een gezinshereniging naar Nederland kwamen.
Met VriendInArnhem willen we deze groep vrouwen bereiken, zodat in een vriendinnenkoppel Arnhem gaan verkennen, meedoen met activiteiten in de wijk en passend vrijwilligerswerk vinden en/of gaan deelnemen aan scholing.

Hoe werkt het project?
De Nederlands sprekende vrijwilliger vragen wij om de nareizende vrouw 9 maanden te ondersteunen/coachen in het samen actief worden in de Arnhemse samenleving.
Wederzijdse integratie is daarbij het sleutelwoord en dat betekent dat je dus ook bij elkaar thuis mag komen. Zo vergroot je elkaars netwerk en maak je kennis met elkaars cultuur.

Vrijwilliger worden?
Lijkt het je interessant om Nederlandstalige vrijwilliger (vriendin) te worden?
De vacature staat zolang we actief op zoek zijn naar vrijwilligers op de vacaturebank van www.vrijwilligerscentralearnhem.nl zoekterm: VriendInArnhem.

Ben je nieuwkomer of ken je een nieuwkomer en wil je weten of je aan dit project kunt meedoen, neem dan contact via de email: vriendin@vrijwilligerscentralearnhem.nl

Wil je een nareizende vriendin voordragen? Neem dan eerst contact op met een van onderstaande coördinatoren dan spreken we met je door wat de voorwaarden zijn om als vriendin deel te kunnen nemen aan het project. Zie hiervoor ook de flyer.

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met de projectcoördinator:

Sanne van der Werff                                      
06-21131587

Projectondersteuning

Ivy Americaan                                           

 

VriendinArnhem is financeel mogelijk gemaakt door: het Oranje Fonds / Gemeente Arnhem en wordt uitgevoerd door Vrijwilligerscentrale Arnhem.