Menu

Taalmaatjes

Taalmaatjes is een project van Rijnstad, afdeling Geletterdheid

Een taalmaatje is een Nederlands sprekende vrijwilliger die gekoppeld wordt aan een anderstalige (vanaf 18 jaar en wonend in Arnhem). Ze trekken een jaar met elkaar op en oefenen de Nederlandse taal, bijvoorbeeld door erop uit te gaan, huiswerk te maken voor taalschool of inburgering of het voorbereiden van een staatsexamen. Alles afgestemd op de hulpvraag van de anderstalige. De intake van de vrijwilliger en anderstalige en de koppeling worden uitgevoerd door een team van vier vrijwillig coördinatoren. Wil je voor een taalmaatje in aanmerking komen dan is het belangrijk dat je minimaal zes maanden taalles volgt en/of Nederlands kunt spreken op A1 niveau. Spreek je helemaal nog geen Nederlands, dan is het volgen van taalles de eerste en beste stap. 

Aanvragen van een taalmaatje kan via het aanvraagformulier, klik hier (dit is niet bedoeld voor aanmelding als taalmaatje!)
Wil je je aanmelden als taalmaatje? Bekijk de omschrijving in onze vacaturebank, reageer direct of stuur een e-mail naar