Menu

NLDoet 15 en 16 maart

15-03-2019

Vorig jaar waren er 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.200 klussen, een recordaantal. En dit keer willen we nog veel meer mensen op de been krijgen. Meld dus ook uw klus aan of doe mee als vrijwilliger.

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Landelijk zijn er met NLDoet vorig jaar weer mooie cijfers gehaald: er zijn op 9 en 10 maart in Nederland 9828 klussen geklaard! Dat zijn weer meer klussen dan vorig jaar. De Arnhemse Uitdaging en Vrijwilligerscentrale Arnhem melden dat ook in Arnhem NLDoet in 2018 een groot succes was. Er werden 57 klussen aangeboden. 30 klussen hadden het complete aantal vrijwilligers, 322 mensen, maar ook waar niet alle gevraagde vrijwilligers gevonden waren is er volop geklust door 267 mensen. In totaal waren 589 vrijwilligers actief voor Arnhemse organisaties.

Ook dit jaar willen weer veel mensen op de been krijgen. Meld dus ook uw klus aan of doe mee als vrijwilliger.

In en rond Arnhem zijn er op dit moment al heel veel klussen aangemeld. Er is dus volop keuze om mee te doen: een kunstwerk herstellen, verven, een buurtmoestuin weer klaar maken voor het komende seizoen, plantenbakken maken, een high tea verzorgen, geveltuintjes maken en nog veel meer. Bij elke klus staat vermeld hoeveel mensen er (nog) nodig zijn. Schrijf u in samen met een vriend of familielid of alleen en pak samen met een aantal anderen een klus op waar de mensen blij van worden. U heeft een gezellige dag en de mensen voor wie u het doet zijn ermee geholpen.

Bent u van een organisatie? Klussen aanbieden kan ook nog. Meer informatie en aanmelden kan via www.Nldoet.nl