Menu

Dames die raken

03-11-2022

Op donderdag 3 november trakteerde Volare in het kader van het vijftigjarig bestaan van Vrijwilligerscentrale Arnhem op de theatervoorstelling “Kracht van kwetsbaarheid”, hoe inclusief zijn we met z’n allen? van Dames die raken in theater 't Hof.

Een zeer gemeleerd gezelschap was aanwezig om de voorstelling te bekijken. Naderhand was er een mooi open gesprek met de zaal waar veel mensen een bijdrage aan leverden. Ook naderhand werd er bij een drankje nog volop doorgepraat.

Er waren diverse organisaties in de zaal die deze voorstelling ook wel zouden willen boeken. Dat kan. Kijk daarvoor op de website https://damesdieraken.nl/

De voorstelling
43% van de Nederlanders krijgt ooit te maken met een psychische aandoening. Dat raakt ook de omgeving. Wat maakt er ‘gewoon’ over praten dan toch zo lastig?

Vooroordelen over psychische kwetsbaarheid blijven hardnekkig. Vaak leidt (zelf)stigma meer tot uitsluiting dan de aandoening zelf. Hoe zorgen we voor meer inclusie? Het onbespreekbare bespreekbaar maken.

“De Kracht van Kwetsbaarheid” bestaat uit verschillende scènes die soms schurend of ontroerend zijn, dan weer humoristisch of informatief. Voor de één is het een “feest der herkenning" en voor de ander biedt het mogelijk nieuwe inzichten. Door mensen mee te nemen in de beleving ontstaat er ander perspectief. Het resultaat is verbinding en begrip. Aansluitend aan de voorstelling is er een interactief na -programma. Hierin is plaats voor uitwisseling, verwerking en leren op gedrags- en overtuigingsniveau.

Dames die Raken (https://damesdieraken.nl/) zijn Carla Kalhorn en Dieuwke Tazelaar met ondersteuning van theatermaker en regisseur Nicole Wessel. Alledrie ervaringsdeskundigen. Dieuwke en Carla zijn naast (Improvisatie)acteurs ervaren trainers en coaches.